Frans Bonants

Frans Bonants

Vrienden van Verbeeten

info@verbeetenfonds.nl

Even voorstellen: Frans Bonants

Frans Bonants werkt als bestuurslid van het Verbeeten Fonds aan meer bekendheid voor de stichting en is daarnaast verantwoordelijk voor het initiatief ‘Vrienden van het Verbeeten Fonds’. Hij kwam in juli 2019 bij de club.

“Via mijn kapper – Maarten van de Broek – ben ik bij het Verbeeten Fonds terechtgekomen. Ik ken hem al jaren. We wisselen altijd goede moppen uit als ik bij hem in de kappersstoel zit én we praten we over dingen die ons in onze vrije tijd bezighouden. Maarten zit zelf in de sponsorcommissie van de Verbeeten Challenge, hij noemde mijn naam uiteindelijk bij het bestuur. En daar ben ik heel blij om. Er wordt fantastisch werk verricht bij het Verbeeten Instituut. In een vorige baan werkte ik al samen met het Verbeeten Instituut, waardoor ik me extra verbonden voel.

Mijn streven? Honderd ‘Vrienden van Verbeeten’ aansluiten. Ik schat in daar nog wel een jaar of drie voor nodig te hebben. De eerste paar bedrijven sloten zich direct aan. Toen kwam corona, waardoor het nu wat moeizamer gaat. Maar ik ga vol goede moed verder! De ‘Vrienden van Verbeeten’ zijn belangrijk – net als alle andere donateurs – om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. De komende tijd hoop ik dat we met zijn allen kunnen bijdragen aan een bijzonder begeleidingsplan voor patiënten én aan baanbrekend toegepast onderzoek. Het ultieme doel is natuurlijk om op een of andere manier een doorbraak in de behandeling van kanker voor elkaar te krijgen!”

Persoonlijke noot

Frans is 67 jaar, geboren en getogen in Tilburg. Hij is getrouwd met Maud, samen hebben ze  drie volwassen kinderen en vijf kleinkinderen. Op zijn 66e ging Frans wat minder werken, hij vervult een adviesfunctie bij een chemisch logistiek bedrijf. Dat stilzitten niets voor Frans is mag duidelijk zijn; hij zit niet alleen in het bestuur van het Verbeeten Fonds, maar ook in het bestuur van de Warandeloop en hij is voorzitter van de Stichting ZorgSaam voor Jeugd. In de vrije tijd die overblijft rommelt hij graag in en rondom zijn huis, slaat hij een balletje op de golfbaan, loopt hij hard én zit hij in een paar eetclubs, een kaartclub en een fietsclub. Daarnaast is Frans altijd in voor een lolletje en gaat hij graag naar zee, samen met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.