De opbrengst van Verbeeten Challenge 2015/2016 wordt gebruikt voor een onderzoek naar de mogelijkheden van een meer patiëntvriendelijke manier van bestralen voor patiënten met hersentumoren. Met moderne technieken is het waarschijnlijk mogelijk om tumoren in de hersenen te bestralen zonder dat er gebruik wordt gemaakt van een masker. Momenteel is een masker nodig om te garanderen dat de patiënt niet beweegt tijdens een dergelijke bestraling. Bij beweging tijdens de behandeling zou bij moderne hoge precisiebestralingen een stuk van de tumor ‘gemist’ kunnen worden door de bestralingsbundel. Voordeel voor de patiënt is dat er vooraf aan de behandeling geen masker gemaakt hoeft te worden en de patiënt dus niet vastgeklemd hoeft te liggen tijdens de bestraling. Het vastklemmen van het hoofd met een masker op de behandeltafel wordt door vele patiënten als vervelend ervaren. Door te stralen zonder masker wordt de patiëntvriendelijkheid sterk verbeterd, terwijl dezelfde nauwkeurigheid bereikt kan worden.